Dekan Mesajı


Sevgili Öğrenciler,

Tarsus Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine hoş geldiniz.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi 2016 yılında açılmış olup, ilk öğrencilerini 2019-2020 akademik yılında Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümüne, 2022-2023 akademik yılında ise Havacılık Yönetimi bölümüne kabul etmiştir. Fakültemizin kadroları akademi ve endüstri deneyimine sahip, alanlarında uzman genç ve dinamik öğretim elemanlarından oluşmaktadır.

Havacılık; mühendislikten yönetime kadar kendine has bir terminolojisi ve işleyişi çok disiplinli özel bir bilimdir. Bu bağlamda, özellikle son yıllarda ülkemizdeki yerli üretimi artırmak, dışa bağımlılığı azaltmak ve operasyonların verimliliği amacıyla hızla gelişen havacılık sektörü kapsamındaki alanlarda uzmanlık seviyesinde yetkinlik kazanmış, bilgi birikimini disiplinler arasında kullanabilen, analitik yaklaşımlar ile çözümler üretebilen, bu çözümleri yazılımlar ile de ifade edebilen, bilgisini ve deneyimini, ülkemizin çıkarlarını koruma ve toplumumuzun refahını artırma bilinci ve sorumluluğuyla paylaşan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Akademik ve idari personelimizle, öğrenci odaklı, üst düzey bir eğitim ve öğretim ile araştırma faaliyetlerini üstleniyoruz. Kurumumuzda eğitim alan öğrenciler, genç ve dinamik akademik kadromuz danışmalığında teknolojik alt yapıdan yararlanırken; kulüp ve topluluk faaliyetlerinde aktif rol alarak sosyal gelişimlerine de katkı sağlayacaklardır.

Öğrencilerimizin, öğrendiklerini uygulamaya, işbirliğine, paylaşmaya, yaşam boyu öğrenmeye olan girişimlerini, akademik müfredat dışında sosyal etkinliklerle, Roket Teknolojileri Topluluğu (ROTEK) ve İnsansız Hava Araçları Kulübü (T-İHA) ile destekliyoruz. Buna ek olarak öğrencilerimiz, havacılık ve uzay sanayii kuruluşlarında gerçekleştirecekleri staj çalışmalarını eğitim kazanımları ile birleştirme fırsatı yakalamaktadırlar.

Mezunlarımız, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.S. (TUSAŞ – TAI), TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI), ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, Baykar Makina, Vestel Savunma Sanayi A.Ş., Kale Havacılık, Nurol BAE Systems Hava Sistemleri A.Ş., FNSS Savunma Sistemleri A.Ş., STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. vb. savunma sanayisine hizmet veren kuruluşlarda; THY ve Turkish Airlines Technic Inc. benzeri sivil havayolu işletmelerinde uzman mühendis, yönetici, tasarımcı olarak görev alabilir; bunların yanı sıra, üniversiteler, TÜBİTAK-SAGE, TÜBİTAK-İLTAREN, TÜBİTAK-UZAY, NASA, ESA, vb. araştırma-geliştirme merkezlerinde araştırmacı ve öğretim üyesi pozisyonlarında istihdam imkânı bulabilirler.

“İstikbal Göklerdedir” motivasyonu ile bu ulusal hedefe birlikte yürümek üzere, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemize katılmanızdan mutluluk duyacağız.
 
 

 
Prof. Dr. Kasım Ocakoğlu
Dekan